Knöltångssallad med potatis

Om denna tångblogg

Om denna tångblogg 


Välkommen till Äta svensk tång – en blogg om ätbara alger och tång från de nordiska kusterna. Denna blogg startade ursprungligen för snart 20 år (2007) sedan som ett projekt för att samla recept och kunskap om tång i Sverige. 

Under en period låg bloggen vilande, och nästan allt innehåll togs bort. Idag är den återupplivad – med nya recept, ny information men med samma fokus. Många av inläggen är återskapade från de som lades ut från 2007 och framåt.

Vad du kan hitta här: Recept med svensk och nordisk tång, ofta med bilder och steg-för-steg Näringsinformation om olika algarter Kulturhistoria, forskning och källor kring algätande Länkar till nyttig litteratur 

Bloggen är nu levande igen – och målet är att hjälpa fler upptäcka havets näringsrika och hållbara resurser. Alla inlägg är nyskrivna eller återskapade ffrån tiden då bloggen startade 2007. 

Arbetet med att återskapa och utveckla bloggen startade 2024

MVH

Joel Magnusson

Kommentarer