- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
- Hämta länk
- X
- E-post
- Andra appar
Goda recept med svensk tång
Här hittar du en komplett och uppdaterad lista över alla mina recept med svensk tång (makroalger). Klicka dig vidare till det du tycker verkar spännande – från soppor och snacks till marinader och traditionella rätter. Denna sida fungerar även som hjälp för sökmotorer att upptäcka allt innehåll.
- En god och enkel purpurtångssoppa
- Sås på purpurtång (Porphyra umbilicalis)
- Blåstång från Rörö – fräst med olivolja
- Misosoppa med svensk tarebuljong (dashi)
- Recept på algchips av torkad alger
- Makrillsoppa med fingertare (Laminaria)
- Dillisk Champ – traditionellt recept med Palmaria palmata
- Knöltångsterrine (Ascophyllum nodosum)
- Algchips med skräppetare
- Skink- och tarerullar
- Rörhinna på toast (Enteromorpha)
- Marinerad rörhinna (Enteromorpha)
- Sallad på morot och rörhinna
- Glaserad rödsallat med lök
- Torkad rörhinna som topping
- Inlagd skräppetare (Laminaria saccharina)
- Kryddblandning med svamp och tång
- Potatis med knöltång
- Kall lasagne med alger
- Potatisbullar med rödsallat
- Toast med sudare (Chorda filum)
- Blåmusselsoppa med knöltång
- Krispigt snack av rörhinna (Ulva)
- Enkel rörhinna (Ulva)
- Purpurtång (Porphyra umbilicalis) – recept
- Marinerad knöltång – ett havsnära tilltugg
Du får gärna dela sidan om du vill inspirera fler att prova svensk tång i köket!
Ett spännande och gott sätt att ta del av svensk natur!
Med vänliga hälsningar
Joel Magnusson
Kommentarer