Här hittar du en komplett och uppdaterad lista över alla mina recept med svensk tång (makroalger). Klicka dig vidare till det du är sugen på – från soppor och snacks till marinader och traditionella rätter. Denna sida fungerar även som hjälp för sökmotorer att upptäcka allt innehåll.
- En god och enkel purpurtångssoppa
- Sås på purpurtång (Porphyra umbilicalis)
- Blåstång från Rörö – fräst med olivolja
- Misosoppa med svensk tarebuljong (dashi)
- Recept på algchips av torkad alger
- Makrillsoppa med fingertare (Laminaria)
- Dillisk Champ – traditionellt recept med Palmaria palmata
- Knöltångsterrine (Ascophyllum nodosum)
- Algchips med skräppetare
- Skink- och tarerullar
- Rörhinna på toast (Enteromorpha)
- Marinerad rörhinna (Enteromorpha)
- Sallad på morot och rörhinna
- Glaserad rödsallat med lök
- Torkad rörhinna som topping
- Inlagd skräppetare (Laminaria saccharina)
- Kryddblandning med svamp och tång
- Potatis med knöltång
- Kall lasagne med alger
- Potatisbullar med rödsallat
- Toast med sudare (Chorda filum)
- Blåmusselsoppa med knöltång
- Krispigt snack av rörhinna (Ulva)
- Enkel rörhinna (Ulva)
- Purpurtång (Porphyra umbilicalis) – recept
- Marinerad knöltång – ett havsnära tilltugg
Du får gärna dela sidan om du vill inspirera fler att prova svensk tång i köket!
MVH
Joel Magnusson
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar