Recept på tångchips av skräppetare
Så här gör du:
Stek bitar av torkad skräppetare i olja på låg till medelhög värme, ett par minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö över lite skalat sesamfrö (om du vill) medan de fortfarande är varma.
Låt chipsen vila en stund så att de blir riktigt krispiga innan servering.
Mycket gott – och ett spännande tilltugg att bjuda på till välkomstdrinken!
Visst är detta en arrangerad bild, men man kan inte låta bli att drömma om att hitta en fungerande gammal svensk spis av märket Radius eller Primus att använda ute i fält. Dessa chips tillagades dock med ett klassiskt Trangiakök, som fungerade utmärkt för ändamålet.
Resultatet? Riktigt goda.
Lite fler recept med skräppetare (Saccharina latissima)
- Här ett recept på inlagd skräppetare om du vill testa mer kulinariska äventyr
- Skinkrullader med skräppetare
MVH
Joel Magnusson
🗓️ Först publicerad enligt min gamla blogg augusti 2007 – uppdaterad april 2025
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar